Henkilöt Maakunto Oy:n taustalla

Mikko Välttilä

Mikko Välttilä

Markkinointi- ja tuotantojohtaja

maatalon poika, kanafarmari, sikafarmari ja lähiruokakauppias.

Olen ollut viisivuotiaasta asti ruokaa tuottamassa tai myymässä käytännössä aina. Olen sen luonteinen tyyppi, että teen asioita ja sanon mielipiteeni ääneen. Bloggaan aktiivisesti, joten mielipiteeni on helppoa tarkistaa pikaisella googletuksella.

Nyt olen sitä mieltä, että muutoksen aika on käsillä. Ihan uudenlainen, joukko-omistukseen pohjaava, eläinten lajityypilliset tarpeet edellä menevä maatalous on mahdollista ja sitä haluan olla tekemässä. Avoimuus, rehellisyys ja mutkattomuus, sekä vaikeistakin asioista puhuminen ovat ne kantavat voimat, kun teemme uudenlaista ruokajärjestelmää.

Tiina Widman

Tiina Widman

Toimitusjohtaja

Olen Tiina Widman, sairaanhoitaja, lähiesimies, ja yrittäjä. Olen jo lapsuudessani oppinut kunnioittamaan luonnon monimuotoisuutta ja kaikkea elämää. Eläimet ovat olleet minulle korvaamattomia ystäviä ja yhteistyökumppaneita. Vaikka olen tehnyt työurani ihmisten parissa, on eläinten hyvinvointi ollut minulle aina tärkeää.

Operaatio Maakunto on kuin vastaus toiveisiini, mahdollisuus vaikuttaa konkreettisesti tuotantoeläinten oloihin. Siihen ei kuitenkaan pysty kukaan meistä yksin, vaan tarvitsemme mukaan joukon ihmisiä. Yksilön valinnat ovat itsessään vaikuttavia ja kun yksilöt yhdistetään saamme unelman toteutumaan!

Pekka Moisio

Pekka Moisio

Hallituksen puheenjohtaja

Minä olen Pekka Moisio, maatalousyrittäjä Pälkäneen Laitikkalasta. Asumme vaimoni kanssa hänen kotitilaansa, elantomme hankimme maidontuotannolla ja sen jatkojalostuksella omassa juustolassamme. Olen syntynyt ja kasvanut kaupungissa, maanviljely ja maatalous tuli elämääni vasta aikuisiällä. Uudessa yrityksessä toimin hallituksen puheenjohtajana. Lähdin mukaan hankkeeseen, koska haluan olla mukana tekemässä jotain täysin uutta maatalouden ja ruuantuotannon alalla. Haluan olla avoin muutoksille sekä etsiä aktiivisesti uusia ja vaihtoehtoisia tapoja tehdä asioita.

Tämä voi olla tulevaisuutemme, mutta se täytyy tehdä yhdessä!

Timo Heikkilä

Timo Heikkilä

Hallituksen jäsen

Taustani on maataloudessa ja pidän pienehköä kasvinviljelytilaa Pälkäneellä. Yrittäjänä olen toiminut yritystutkimuksen ja taloushallinnon parissa kohta kymmenen vuotta.

Toivon, että voin auttaa tätä ennakkoluulotonta yritystä onnistumaan omien tavoitteidensa saavuttamisessa, ja toivottavasti mahdollisimman moni innostuu tutustumaan sen kautta ruoantuotantoon ja kertomaan omistajana tai muuta kautta, miten ja millaista ruokaa lautaselleen haluaisi. Tilaa tulee löytyä erilaisille tuotantotavoille ja toimintamalleille sekä rohkeutta kertoa niistä avoimesti, jotta maanviljelijän tärkein sidosryhmä - ruoan ostajat - voi muodostaa kulutuspäätöksensä perustellusti. Maakunnon tapa tuottaa ruokaa ei ole ainoa eikä varmasti paraskaan, mutta se tarjoaa jokaiselle mahdollisuuden päästä osaksi ruoan tuotantoa ja vaikuttamaan millä tavoilla ja periaatteilla tuotanto järjestetään.

Mette Mattinen

Mette Mattinen

Hallituksen jäsen

Hei,

olen Mette, yrittäjä, kätilö, kolmen lapsen äiti ja paljasjalkainen stadilainen. Minulla on aina ollut paljon eläimiä ja eläinten hyvinvointi on ollut koko elämäni lähellä sydäntäni. Tällä hetkellä perheeseemme kuuluu kaksi koiraa ja hevonen - vaikka asummekin Punavuoressa!

Halusin lähteä tähän projektiin mukaan koska tiedän ja tunnen Välttilöiden palon edistää tuotantoeläinten hyvinvointia ja uskon, että juuri he ovat parhaita tähän asiaan. Olen ollut alusta lähtien Vaahteramäen yritysasiakas ja tarina on ollut huima!

Nyt on ison muutoksen aika ja haluan olla mukana edesauttamassa! Tule sinäkin!

Samuli Karjula

Samuli Karjula

Hallituksen jäsen

Olen Satokausikalenterin ja ravintola EGG:in perustaja sekä aktiivinen suomalaisen ruokakulttuurin puolestapuhuja ja tekijä. Olen puhunut ruoasta muun muassa Radio Helsingillä ja Yle Puheella. Minut valittiin vuoden ruokavaikuttajaksi Helsingin kaupungin toimesta vuonna 2015, Iltalehden vuoden Pippuriksi 2016 ja sain Suomalaisen Klubin ruokakulttuurirahaston tunnustuspalkinnon keväällä 2017. Tykkään myös kirjoittaa ruoasta, josta esimerkkinä Satokauden ruokaa (Otava 2016). Tällä hetkellä kirjoitan kolumneja Puutarha-Sanomiin.

Haluan tuoda Ruokaosakeyhtiö Maakuntoon laaja-alaista ymmärrystä suomalaisesta ruokakulttuurista aina alkutuotannosta huippuravintoloihin.

Elina Välttilä

Elina Välttilä

Hallituksen jäsen

Moi! Olen Elina Välttilä, kulttuurituottaja, kasvatustieteen maisteri, kolmen lapsen äiti ja Mikon pikkusisko. Työskentelen Eggspressissä tiedotushenkilönä ja sekatyöläisenä. Olen varttunut Somerolla sikatilalla ja oppinut pienestä pitäen kunnioittamaan sitä työtä mitä maanviljelijät ja eläinten kasvattajat tekevät. Olen luonteeltani ennakkoluuloton kehittäjä ja haluan olla mukana tukemassa maatalouden uutta nousua, joka tehdään eläimiä ja luontoa kunnioittaen.

Johanna Välttilä

Johanna Välttilä

Hallituksen jäsen

Moi, olen Johanna Välttilä.

Mikon kanssa olemme jo muutaman vuoden ajan keksineet ja miettineet keinoja miten tuoda asiakkaat vieläkin lähemmäs maataloudessa itse alkutuotantoa ja kuinka saataisiin asiakkaat ja tuottajat todella kohtaamaan. Minua kiinnostaa tässä projektissa erityisesti uuden, ajattelumaailmaa avartavan konseptin luominen. Itse olen työskennellyt useissa eri ammateissa ja monella alalla, pääpainona yli 10v. hoitoalalla. Juuri nyt on kiinnostavinta omassa työnkuvassani mahdollisuudet keksiä uusia, eettisiä keinoja tuottaa ruokaa ja kasvattaa eläimiä.